Pametne kuće
Pametne kuće
Pojam pametne kuće
Pametne zgrade predstavljaju integrisani i optimizovani sistem centralizovanog upravljanja poslovnim i stambenim prostorima, sa fokusom na energetsku efikasnost i potpunu kontrolu okruženja. Realizacija se bazira na inteligentnim procesorskim mrežama koje povezuju, kontrolišu i upravljaju svim podsistemima: osvetljenje, grejanje, protivprovala, interfon, video nadzor,...
Svoj pun smisao koncept dobija stvaranjem bezbednog, komfornog, ekonomičnog i sigurnog okruženja, uz istovremenu štednju energenata, umanjenje troškova održavanja, produženja životnog ciklusa opreme i značajno smanjivanje zagađenja, koje zgrada emituje u životnu sredinu.
Energetska efikasnost
Kada govorimo o troškovima, to nisu samo početna ulaganja, već i svi prateći troškovi koji postaju presudni pri proračunima isplativosti kod ovakve vrste investicija. Bitno je napraviti razliku između štednje i energetske efikasnosti. Cilj je svesti potrošnju energije na minimum, a zadržati ili povećati nivo udobnosti i komfora.
Sigurnost
Ako u zgradi želite vrhunsku sigurnost, korišćena tehnologija mora biti u stanju da reaguje brzo i inteligentno u kritičnim situacijama, bilo da je neko prisutan u objektu ili ne. Kada pogledate sve ove različite zahteve, ubrzo uviđate da oni prevazilaze mogućnosti konvencionalnih električnih instalacija.
Fleksibilnost
Potrebna Vam je zgrada čije će se funkcije jednostavno adaptirati za nove potrebe korisnika na jednostavan i isplativ način, bez ponovnog otvaranja zidova i polaganja novih kablova.
Komunikacija
Vašom zgradom možete upravljati preko interneta ili SMS porukama sa bilo kog mesta na planeti. U kući preko touch panela, daljinskih upravljača i scenario tastera lako i brzo ambijent prilagođavate Vašem raspoloženju i potrebama.
Integracija i upravljanje
Sve postojeće, kao i nove sisteme uspešno vezujemo u sistem pametne kuće.
Komfor
Sa našima rešenjem možete iskazati svoju individualnost. Moderne instalacije čine Vaš život lepšim i jednostavnijim, a Vaš dom prepoznatljivim.
Licence Projekti
Controlpoint Controlpoint Controlpoint